CENACLUL PROSPECTART, VINERI 25 FEBRUARIE 2011, ORA 17.00, CENTRUL CALDERON



SRSFF are plăcerea să vă invite în data de vineri 25 februarie 2011, ora 17.00 la Cenaclul ProspectArt, Centrul Calderon, str.Jean Louis Calderon nr.39, sector 1, București.

- Raluca Băceanu va citi prologul romanului său fantasy,
„Harul”.


- Cătălin Florea va citi un scenariu SF, „Killr”

- Dan și Camelia Ursuleanu în dialog cu Ștefan Ghidoveanu

Dan Ursuleanu, inițiatorul primei emisiuni radiofonice SF din România, „Radiobiblioteca SF” (1982) transformată în ianuarie 1984 în „Exploratorii lumii de mîine”. Dan Ursuleanu a coordonat emisiunea pînă la începutul anului 1990.

Ștefan Ghidoveanu, coordonatorul emisiunii „Exploratorii lumii de mîine” din 1990 pînă astăzi.

Camelia și Dan Ursuleanu

Copilul răsfățat al fandomului românesc, „Radiobiblioteca SF”, a crescut mare și, începînd cu prima săptămînă a anului 1984, s-a transformat în „Exploratorii lumii de mîine”, o emisiune complexă cu toate ferestrele deschise spre viitor.
Îi dorim viață lungă și aceeași bază de simpatie și de interes în rîndul tinerilor ascultători
.” - Dan Ursuleanu

Centrul Calderon, str. Jean Louis Calderon nr.39, sector 1, București

Societatea Română de Science Fiction și Fantasy (SRSFF) este o asociație culturală neguvernamentală și non-profit (ONG), al cărei scop declarat este susținerea și încurajarea genurilor science fiction și fantasy din România.
SRSFF a fost înființată în ianuarie 2009, la initiațiva unui grup de scriitori, traducători și fani din România, din dorința de a promova literatura și arta SF autohtonă de calitate.

Cenaclul ProspectArt este o inițiativă a Societății Române de Science-Fiction și Fantasy (www.srsff.ro/), care își propune să descopere și să pregătească viitoarele generații de scriitori și teoreticieni ai mișcării SF .
Sînt așteptați și invitați să participe la ședințele cenaclului, toți cei care se simt atrași de fenomenul SF&F românesc, tinerii autori care doresc îndrumare si ajutor, iubitorii de SF&F, fani și profesioniști pentru ca împreună să contribuim la renașterea și dezvoltarea acestei arte în România.

ProspectArt a fost relansat de către SRSFF pe data de 30 aprilie 2009.
Începînd cu luna martie 2010s-au programat cîte două ședințe lunare.
În noua formulă, ProspectArt a prilejuit lectura și comentarea unor texte de Marian Truță, Cristian Mihail Teodorescu, Dănuț Ungureanu, Liviu Radu, Sebastian A.Corn, Feri Balin, Mihail Grămescu, Mihnea Columbeanu, Claudiu Dumitru Stătescu, Luciana Brîndușa Grosu, Dario Pecarov, Roxana Brînceanu, Raluca Băceanu, Silvana Șorop, Ben Ami, Florin-Costin Miron, Alxandra Păun, Cristina Ghidoveanu, Laura Sgârcitu, Laura Ciobanu, Lorena Lupu, Dragoș C.Butuzea și a unor traduceri deMihai Dan Pavelescu, Ion Doru Brana, Cristian Tamaș, Mirel Palada.
Au fost invitați și au participat Ion Hobana, Florin Manolescu, Lucian Boia, Mircea Opriță, Cristian Tudor Popescu, Cornel Secu, Horia Gârbea, Irina Horea, Angelo Mitchievici, Ștefan Ghidoveanu, Mihai Dan Pavelescu, Mihail Grămescu, Lucian Hanu, Cătălin Surza, Eugen Stancu, Roberto Quaglia, Michael Haulică.


Cenaclul ProspectArt a fost înfiinţat în 1986, la Casa de Cultură a sectorului 4 din Bucureşti, din iniţiativa lui Cristian Tudor Popescu.

Comentarii

FANURIA a spus…
Ai vrea sa devii moderator in timpul liber la un post de radio? De acasa de la tine,patronul radioului iti va explica ceea ce trebuie sa fc.Ai un real talent.Descoperati=l si da-l mai departe ,nu il lasa ingropat.
www.radiosufletel.ro
A.I.R a spus…
hmm, poate. ma uit pe site si vad care e treaba :P.

Postări populare de pe acest blog

Cum să ai grijă de un pui de porumbel

Agonie şi extaz - păreri şi citate preferate

De ce fac maratoane Harry Potter când sunt tristă sau singură?